Tässä herkullisen tonnikalapiirakan ohje. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Ohjeella tulee pellillinen hyvänmakuista piirakkaa, josta riittää isommallekin porukalle tarjottavaa, hieman tietysti riippuen muista tarjoiluista. Tonnikalapiirakka sopii hyvin salaatin seuraksi tai juhliin suolaiseksi tarjottavaksi. Halutessasi voit
puolittaa ainesten määrän, niin saat yhteen pyöreään (halk 24cm) vuokaan piirakan.
Pohja
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
250 g valkosipuli-yrtit cuisinea
2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
200 g emmental-juustoraastetta
1.
Sekoita huoneenlämpöinen voi, maitorahka,
vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään hyvin sekaisin. Laita taikina lepäämään
jääkaappiin noin tunniksi.
2.
Kauli pohja leivinpaperilla vuoratulle pellille
tai kahteen piirakkavuokaan (halk. 24 cm). Sekoita tomaattimurska, valutetut
tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta sekä cuisine sekaisin. Levitä
täyte pohjan päälle. Ripottele vielä päälle pilkottu sipuli ja loput
juustoraasteesta.
3.
Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200
asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.
Tätä on pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaTämä on kyllä herkullista tonnikalapiirakkaa :)
VastaaPoista