perjantai 19. syyskuuta 2014

Vadelma-valkosuklaa macarons / Macarons with white chocolate and raspberry


Macaronit ovat suloisia pieniä leivoksia. Nämä vaaleanpunaiset ovat vadelma-valkosuklaamoussella täytettyjä macaroneja. Tällä ohjeella tulee n. 30-35 macaronia. Kuvassa on myös lemon curdilla täytettyjä vihreitä macaroneja. Lemon curdin ohje täällä.


110 g kananmunanvalkuaista
4 rkl sokeria
200 g tomusokeria
100 g mantelijauhetta

tomuväriä/ elintarvikeväriä

1. Sekoita keskenään mantelijauhe ja tomusokeri.
2. Vatkaa kananmunanvalkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Lisää sitten haluamasi väriaine. Sekoita lopuksi joukkoon varovasti mantelijauhe-tomusokeriseos.
3. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (tai pursota ilman tyllaa).


4. Pursota taikinasta n. 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat lähtevät. Anna sitten macaronien levätä huoneenlämmössä n. tunnin verran.



4. Lämmitä uuni 120-150 asteeseen ja paista macaroneja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.



5. Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista.
6. Täytä macaronit vadelma-valkosuklaamoussella ja säilytä ne jääkaapissa.


Vadelma-valkosuklaa mousse


100 g valkosuklaata
n. 100 g pakastevadelmia
0,5 dl kermaa
50 g tuorejuustoa

1.       Kuumenna vadelmat kattilassa ja sulata suklaa niiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
2.       Yhdistä tuorejuusto ja kerma. Vaahdota pysyväksi vaahdoksi.
3.       Yhdistä suklaa-vadelmaseos pieninä erinä kermavaahtoon. Sekoita massa tasaiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti