Tässä helppojen ja herkullisten
appelsiini-suklaapikkuleipien ohje. Appelsiini ja suklaa ovat herkullinen
makuyhdistelmä. Resepti löytyy Leila
Lindholmin kirjasta Pala kakkua –ja paljon muuta. Taikinan voi tehdä ajoissa odottamaan
pakkaseen ja kun haluat tuoreita pikkuleipiä, niin sinun ei tarvitse muuta kuin
leikata valmiista taikinasta viipaleita ja paistaa ne uunissa. Käteviä siis
vaikkapa yllätysvieraita ajatellen. Nautiskele appelsiini-suklaapikkuleivistä
kahvipöydässä tai lasillisen kylmää maitoa kanssa.
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
100 g
tummaa suklaata
1 appelsiini raastettu kuori
1.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sekoittaen. Lisää
kuivat aineet voivaahdon sekaan.
2.
Rouhi tumma suklaa ja raasta huolellisesti
pestyn appelsiini kuori. Lisää taikinan joukkoon suklaarouhe sekä appelsiini
kuori.
3.
Muovaa taikinasta tanko (halk. n. 5 cm) ja kääri
se leivinpaperiin . Laita tanko pakkaseen n. 30 minuutiksi.
4.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
5.
Leikkaa tangosta n. 1 cm paksuisia viipaleita.
Paista pikkuleipiä leivinpaperilla vuoratulla
pellillä uunin keskiosassa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti