perjantai 5. syyskuuta 2014

Porkkanakakku / Carrot cake


Aikaisemmin olen kokeillut tällä Leila Lindholmin reseptillä herkullista porkkanakakkua. Tämän porkkanakakun tein Linda Lomelinon reseptillä kirjasta Taivaalliset täytekakut, pienin muutoksin.  Porkkanakakut ovat kyllä ihan lemppareitani.



Ihana kuorrutus kruunaa hieman mausteisen ja mehevän kakun. Porkkanakakut ovat siitä hyviä, että niitä voi helposti tehdä myös raaka-aineidensa puolesta ympäri vuoden. Koristelun voi jättää luonnolliseksi tai tehdä sokerimassasta erilaisia koristeita tilanteen mukaan.



Kakkupohja

150 g voita
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 tl kanelia
250 g porkkanoita
100 g saksanpähkinöitä
1 ½ dl omenasosetta (lastensosetta)

Cream cheese –kuorrute

100g suolatonta voita
300g mascarpone tuorejuustoa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua

Koristelu

100g kookoshiutaleita
sokerimassakukkia tai pähkinöitä

1.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.       Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa, halkaisijaltaan n. 15-18 cm.
3.       Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
4.       Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vaniljasokeri ja sekoita varovasti.
5.       Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
6.       Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät. Sekoita porkkanaraaste, pähkinärouhe ja omenasose taikinaan. Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin. Paista pohjia uunin keskitasolla n. 40-45 minuuuttia. Tarkista kypsyys tikulla siten ettei tikkuun tartu taikinaa. Anna kakkupohjien hieman jäähtyä ja irrota vuoista.
7.       Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
8.       Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista vielä hetki. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin, jos se vaikuttaa liian löysältä.
9.       Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Levitä täytettä tasaisesti pohjille ja kokoa kakku. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Ripottele kuorrutteen pinnalle kerros kookoshiutaleita. Koristele lisäksi esim. sokerimassakoristeilla tai pähkinöillä.











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti