Aikaisemmin olen kokeillut tällä Leila Lindholmin reseptillä herkullista porkkanakakkua. Tämän porkkanakakun tein Linda Lomelinon reseptillä kirjasta Taivaalliset täytekakut, pienin muutoksin. Porkkanakakut ovat kyllä ihan lemppareitani.
Ihana
kuorrutus kruunaa hieman mausteisen ja mehevän kakun. Porkkanakakut ovat siitä hyviä, että
niitä voi helposti tehdä myös raaka-aineidensa puolesta ympäri vuoden.
Koristelun voi jättää luonnolliseksi tai tehdä sokerimassasta erilaisia
koristeita tilanteen mukaan.
Kakkupohja
150 g voita
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 tl kanelia
250 g porkkanoita
100 g saksanpähkinöitä
1 ½ dl omenasosetta (lastensosetta)
Cream cheese –kuorrute
100g suolatonta voita
300g mascarpone tuorejuustoa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
Koristelu
100g kookoshiutaleita
sokerimassakukkia tai pähkinöitä
1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.
Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa,
halkaisijaltaan n. 15-18 cm.
3.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
4.
Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula ja vaniljasokeri ja sekoita varovasti.
5.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos
vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
6.
Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.
Rouhi pähkinät. Sekoita porkkanaraaste, pähkinärouhe ja omenasose taikinaan.
Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin. Paista pohjia uunin keskitasolla n. 40-45
minuuuttia. Tarkista kypsyys tikulla siten ettei tikkuun tartu taikinaa. Anna
kakkupohjien hieman jäähtyä ja irrota vuoista.
7.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi
vaaleaksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
8.
Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu
ja jatka vatkaamista vielä hetki. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin, jos se
vaikuttaa liian löysältä.
9.
Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi
pohjalevyksi. Levitä täytettä tasaisesti pohjille ja kokoa kakku. Levitä loput
kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Ripottele kuorrutteen pinnalle kerros
kookoshiutaleita. Koristele lisäksi esim. sokerimassakoristeilla tai
pähkinöillä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti