sunnuntai 31. elokuuta 2014

Marenkia, marenkia! –blogi 1-vuotta


Näin se aika taas rientää! Noin vuosi sitten, tarkalleen 16. elokuuta, aloin tallentaa leipomuksiani tänne blogiin. Pidän paljon leipomisesta ja juhlien järjestämisestä. Joskus leivon juhliin, välillä rentoudun leipomalla ja kakkuja tekemällä, ja välillä leivon ihan muuten vaan. Tykkään lueskella paljon reseptejä ja suunnitella tulevia leipomuksia. Koulutustahan minulla ei leipomiseen ole, mutta innolla aina kokeilen uutta, ja eihän se mitään haittaa jos ei aina onnistu, mitään uutta ei opi jos ei välillä kokeile ja laita itseään likoon. Epäonnistuminen ja onnistumisen ilo siis meille kotileipureille suotakoon.  Joskus iltamyöhällä juhliin leipoessa sitä miettii että pitikö nyt valita nämä kaikki leivottavat, mutta sitten kun näkee omat kättensä jäljet, niin kyllä siitä hyvä mieli tulee.


Leipojana olen melko tarkka, noudatan reseptejä tarkastikin. Tykkään haastaa itseäni kokeilemaan uutta, uusia tekniikoita ja suunnittelemaan erilaisia kakkuja ja niiden koristeita.  Koristelu on mielestäni tärkeää leivonnassa, niin suolaisissa kuin makeissakin, mutta yleensä en kovin kauaa niitä näpertele vaan se mikä niihin luonnostaan fiilispohjalta tulee, niin se saa riittää. Maku on tärkeintä. Pidän erityisesti sellaisista leipomuksista minkä ainekset ovat melko ajankohtaisia ja yksinkertaisia.  Sellaisista mitä voi hetken mielijohteesta leipoa löytämällään reseptillä, ja ainekset ainakin suunnilleen jo löytyvät kotoa kaapista.


Ihastelen myös muiden pitämiä blogeja, varsinkin muiden kotiäitien blogeja tulee seurattua. Kyllä sitä saa aina ihmetellä miten paljon koteihin mahtuu äitien leipomistaitoa, miten luovia ja taitavia yksilöitä sieltä kotoa löytyykään. Leipominen ja varsinkin kakkujen koristelu on kehittynyt huimasti vuosien saatossa. Kun miettii omaa lapsuuttaan, silloin koristeltiin lähinnä hedelmillä ja karkeilla syntymäpäiväkakut.  Nykyisin tehdään vaikka minkälaisia luomuksia sokerimassasta ja marsipaanista.  Välillä on itsekin kiva tehdä perinteisempiä kermakakkuja ja leivonnaisia, ja välillä on hauska kokeilla mitä kivaa sitä keksii sokerimassasta.


Blogin pitäminen on kyllä ollut mieluista puuhaa. Välillä vaan aika tulee vastaan… kolmen pienen lapsen kanssa leipominen on välillä haastavaa.  Nuorimmainen pikkuisistamme syntyi kesällä. Välillä leivotaan yhdessä ja välillä pääsen ihan rauhassakin leipomaan. Paljon on taas kesän aikana leivottu, niitä ohjeita tänne taas piakkoin päivittelen. Haaveissa on ollut myös kunnollisen kameran hankinta.  Mutta ainakin vielä toistaiseksi joudun tyytymään puhelimellani kuvaamiseen. Blogini on siis tällä hetkellä täällä ja päivittelen sitä samalla myös Facebookiin. Facebookissa tykkäämällä saa blogin resepti- ja kuvapäivityksiä.  Kommentteja on aina täältä mukava lukea, kiitos niistä! Kommentteja, ehdotuksia ja sen sellaisia luen jatkossakin hyvin mielelläni.

Ja nyt takaisin lukemaan reseptejä ja suunnittelemaan tulevia leipomuksia!

4 kommenttia :

 1. I am really impressed with your writing skills as well as
  with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep uup the nice quality writing, it's rare to see a nice blog like this one nowadays.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your lovely comments! :) I customize this blog myself.. Welcome again :)

   Poista
 2. Hyvä blogi jota seuraan säännöllisesti. Hyviä ohjeita!

  VastaaPoista