maanantai 13. lokakuuta 2014

Omena-mascarponepiirakka



 Tämän omena-mascarponepiirakan tein aikaisemmin ilahduttamaan kahvittelua ystäväni kanssa. Tästä tulikin kyllä herkullinen ja mehevä piirakka, jossa yhdistyvät lempparini mascarponejuusto sekä omenat. Omenapiirakat ovat herkullisia ja nopeita tehdä ja ne sopivat hyvin kahvin tai teen seuraksi tai vaikkapa jälkiruoaksi.

Pohja
100 g voita tai  margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
200 g mascarpone-tuorejuustoa
100 g kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria

n. 3-4 pientä omenaa
1 tl kanelia
mantelilastuja

1.       Kuumenna uuni  200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm).
2.       Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
3.       Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sekaan. Lisää myös vehnäjauhoseos varovasti sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.  Laita taikina hetkeksi  jääkaappiin.
4.       Sekoita täytteen ainekset sekaisin. Pilko omenat lohkoiksi ja ripottele niiden päälle kaneli.
5.       Ota pohjataikina jääkaapista ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle.
6.       Kaada pohjan päälle täyte ja asettele omenalohkot täytteen päälle. Ripottele vielä mantelilastuja piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Jos piirakan pinta meinaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti