Tämän omena-mascarponepiirakan
tein aikaisemmin ilahduttamaan kahvittelua ystäväni kanssa. Tästä tulikin kyllä herkullinen ja mehevä piirakka, jossa yhdistyvät lempparini mascarponejuusto sekä omenat. Omenapiirakat ovat
herkullisia ja nopeita tehdä ja ne sopivat hyvin kahvin tai teen seuraksi tai
vaikkapa jälkiruoaksi.
Pohja
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
200 g mascarpone-tuorejuustoa
100 g kermaviiliä
1 muna
1 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria
n. 3-4 pientä omenaa
1 tl kanelia
mantelilastuja
1.
Kuumenna uuni
200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm).
2.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
3.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna
sekaan. Lisää myös vehnäjauhoseos varovasti sekoittaen. Sekoita
tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
4.
Sekoita täytteen ainekset sekaisin. Pilko omenat
lohkoiksi ja ripottele niiden päälle kaneli.
5.
Ota pohjataikina jääkaapista ja painele se
voidellun piirakkavuoan pohjalle.
6.
Kaada pohjan päälle täyte ja asettele
omenalohkot täytteen päälle. Ripottele vielä mantelilastuja piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Jos piirakan pinta meinaa
tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti