keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Hämähäkinseitti kuppikakut / Spider web cupcakes



Böö! Tässä herkullisten Hämähäkinseitti kuppikakkujen ohje. Kuppikakut maistuvat minttusuklaalle ja ne voi koristella esimerkiksi näin Halloweenin kunniaksi hämähäkin seitein. Tummasta suklaasta voi halutessaan pursottaa vielä pienet hämähäkit seitin päälle. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Näitä voi tehdä joko tavallisiin tai minimuffinivuokiin. Nämä ovat superhelppoja valmistaa ja erittäin meheviä ja herkullisia.


Minttusuklaakuppikakut

24 kpl minikuppikakkuja, 6 kpl normaalikokoisia

1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl Marianne-rakeita
½ dl maitoa
50 g sulatettua voita
1 kananmuna

Koristelu

valkosuklaata


1.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele muffinivuoat.
2.       Sekoita kuivat aineet keskenään.
3.       Sekoita huoneenlämpöiset nesteet keskenään.
4.       Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
5.       Jaa taikina muffinivuokiin ja paista minttusuklaakuppikakkuja uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, riippuen kuppikakkujen koosta.
6.       Sulata valkosuklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa. Siirrä hieman jäähtynyt valkosuklaa pursotinpussiin tai pieneen pakastuspussiin. Leikkaa kulma auki. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle hämähäkinseittejä. Minttusuklaakuppikakut säilyvät näin koristeltuina myös huoneenlämmössä.



Jännittävää Halloweenia kaikille!







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti