Isänpäivä lähestyy ja on aika leipoa jotain herkkua isien kahvipöytään. Tässä helpon Pätkiskakun ohje, joka on helppo tehdä yhdessä lapsen kanssa. Kakkutaikinaa tehdessä ei tarvita sähkövatkainta, joten tämän kakun tekemisessä lapset saavat olla hyvin mukana. Koristelussakin kannattaa antaa lapsille vapaat kädet –he ovat todellisia taiteilijoita! Kakun voi tehdä esimerkiksi n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan tai kuivakakkuvuokaan. Kakun maku paranee kun sen antaa maustua parisen päivää, joten sen voi hyvin leipoa jo hyvissä ajoin ennen sunnuntain isänpäivää.
Kakkutaikina
150 g voita
140 g Pätkiksiä (1 pussi)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
3 munaa
Voiteluun
voita
korppujauhoja
Kuorrutus
200 g tummaa suklaata
100 g voita
1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka tai
irtopohjavuoka.
3.
Sulata kattilassa voi. Ota kattila liedeltä ja
sulata sekaan rouhitut Pätkikset.
4.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
5.
Lisää voi-suklaaseokseen jogurtti tai kermaviili
ja munat. Lisää lopuksi kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi käsin
vispilällä tai puuhaarukalla.
6.
Paista kakkua uuni keskitasolla n. 45 minuuttia
tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se vuoasta.
7.
Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja
lisää siihen pilkottu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta Pätkiskakku
suklaakuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaUups! Anteeksi Kakkuviikari, poistin kommenttisi vahingossa! :(
PoistaHihhih..ai vahingossa? :D
VastaaPoistaJuu! Ei mennyt viestiin vastaaminen ihan putkeen! :D
Poista