Päärynäclafoutis on todella pehmeä ja mehevä ranskalainen jälkiruoka, eräänlainen pannukakku. Se maistuu vaikkapa herkullisena jälkiruokana
vaniljajäätelön kanssa. Päärynäclafoutis on herkullisimmillaan hieman jäähtyneenä. Päärynät paistetaan herkullisiksi
voissa, sokerissa ja kanelissa. Päärynän tilalla voi käyttää myös omenoita tai
erilaisia marjoja. Jos käytät marjoja clafoutissa, ne voi suoraan lisätä
taikinan päälle ilman paistamista.
2 päärynää
2 rkl voita
n. 2 rkl sokeria
1-1 ½ tl kanelia
1-1 ½ tl kanelia
Clafoutitaikina
50 g mantelijauhoa
½ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 ½ flora vispiä tai kuohukermaa
2 kananmunaa
2 keltuaista
Vuokaan
voita ja sokeria
Päälle
mantelilastuja
1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2.
Kuori päärynät ja lohko ne paloiksi. Paista
päärynöitä pannulla voissa, sokerissa ja kanelissa, kunnes ne pehmenevät.
3.
Sekoita mantelijauho, vehnäjauhot, sokeri ja
vaniljasokeri keskenään. Lisää kerma, sitruunamehu, kananmunat ja keltuaiset
joukkoon. Vatkaa tasaiseksi, sileäksi taikinaksi.
4.
Voitele uunivuoka voilla ja sirottele voin
päälle sokeria.
5.
Kaada taikina vuokaan ja asettele paistetut
päärynälohkot taikinan päälle. Ripottele mantelilastuja päälle.
6.
Paista päärynäclafoutia uunin keskiosassa n. 35
minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja jähmettynyt sisältä.
7. Tarjoile päärynäclafoutis hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
7. Tarjoile päärynäclafoutis hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti