perjantai 28. marraskuuta 2014

Banaanileipä / Banana bread


Banaanileipä on alun perin amerikkalainen herkku. Se ei nimestään huolimatta ole varsinaisesti leipää vaan se on ennemminkin baanaanikakku.  Vaatimattomasta ulkonäöstä huolimatta se on todella herkullisen makuista, joskaan ei kovin makeaa. Se on myös helppo valmistaa, siinä ei tarvita sähkövatkaimella vatkaamistakaan, joten sen voi leipoa vaikka lasten ollessa päiväunilla. Ihanat mausteet, pähkinät ja banaani tuovat tähän banaanileipään makua. Tämä sopii nautittavaksi sellaisenaan tai vaikkapa juustojen kanssa tarjottavaksi, esimerkiksi sinihomejuusto sopii tämän herkun kanssa hyvin. Halutessasi voit lisätä taikinan joukkoon vielä hieman rouhittua tummaa suklaata.



4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl fariinisokeria
½ tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
1 dl margariinia/voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3 banaania
½ dl pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä


1.       Voitele ja korppujauhoja pitkulainen leipävuoka tai pyöreä rengasvuoka.
2.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
3.       Sekoita kuivat aineet keskenään.
4.       Lisää sulatettu voi tai margariini, kermaviili, soseutetut banaanit ja rouhitut pähkinät. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
5.       Kaada taikina leipävuokaan ja paista uunin alatasolla n. 45-60 minuuttia.



Vinkki!   Käytä banaanileivän valmistuksessa jo tummuneita banaaneja, ne ovat kaikkein makeimpia ja maukkaampia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti