keskiviikko 26. elokuuta 2015

Sokeripitsikoristeiden valmistus


Tässä pikku tyttäreni syntymäpäiväkakussa kokeilin syötävää sokeripitsiä. Sokeripitsiaineita on erilaisia, mutta niiden purkeissa tulee ohjeet mukana. Pääpiirteittäin sokeripitsiä valmistetaan siten että vettä, pitsiainejauhetta ja purkissa olevaan nestettä vatkataa hetki ja sitten aine levitetään silikonimuottiin. Sokeripitsin valmistamista varten tarvitset siis sokeripitsiainetta ja silikonisia pitsimuotteja. 


Kun sokeripitsiaine on levitettu muotille, sitä kuivatetaan matalassa lämmössä. Koska uuneissa on paljon eroja, kanattaa pitsiä vahtia ettei se pääse liikaa paistumaan ja kuivumaan.



Uunissa kuivatettu sokeripitsi irroitetaan varovasti silikonimuoteista.


 Sokeripitsiä on helppo valmistaa ja niistä saa näyttäviä koristeita vaikkapa täytekakkuihin tai muffineihin.  Sokeripitsin kiinnittämiseen kannatta käyttää syötävää elintarvikeliimaa. Sokeripitsi  säilyy hyvänä pitkänkin ajan ja sitä voi helposti muotoilla ja leikata haluamansa kokoisiksi paloiksi saksien avulla. 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti