maanantai 31. elokuuta 2015

Suklaapikkuleivät / Chocolate chip cookies



Etsiskelin hyvää suklaisten pikkuleipien ohjetta, jotka olisi mukava viedä viemisiksi.  Löysinkin sellaisen reseptin täältä Wicked Sweet Kitchen -blogin puolelta. Itse en tehnyt näistä suuria vaan tavallisen kokoisia pikkuleipiä, tällöin kannattaa paistoaikaa lyhentää alkuperäisestä. Muutoinkin näiden pikkuleipien paistamisessa kannattaa muistaa ettei paista niitä liikaa, jotteivat ne kuivuisi liikaa. Suklaapalasia näissä pikkuleivissä on reilusti ja sormisuola päällä täydentää suklaisen maun. 


110 g kylmää voita paloina
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3/4 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
vajaa maustemitta ruokasoodaa
200 g tummaa suklaata
sormisuolaa


1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja vuoraa uunipellit leivinpaperilla.
2. Rouhi suklaa veitsellä isoksi rouheeksi. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään.
3. Vatkaa kuutioitu kylmä voi, sokeri, fariinisokeri sekä vaniljasokeri tasaiseksi ja ilmavaksi. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet, mutta älä vatkaa taikinaa liikaa. Sekoita lopuksi suklaarouhe sekaan.
4. Tee taikinasta palloja, litistä niitä hieman ja ripottele päälle sormisuolaa. Jätä pikkuleiville hieman leviämisvaraa.
5. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla n. 7-9 minuuttia, kunnes pikkueleipien reunat alkavat saada hieman väriä. Ota pikkuleivät uunista ja anna niiden jäähtyä pellillä tai ritilällä hetken aikaa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti