sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Minttusuklaa naked cake / Mint chocolate naked cake


Vuosi lähenee loppuaan ja uusi vuosi on jo ihan lähellä. Haluan kiittää teitä ihanat, jotka olette blogiani seuranneet. Kiitokset kaikista kommenteista, niitä on aina mukava lukea. Toivottavasti olette saaneet inspiraatiota ja ideoita omiin leivontatuokioihinne. 
Onnea ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2016!


 Laitan tässä teille ihanan Minttusuklaa naked caken ohjeen. Tässä kakussa minulla on kolme pohjakerrosta, eli jos tekee tällä ohjeella, niin ohjeen voi tuplata (osan pohjasta voi laittaa pakkaseen odottamaan muuta käyttöä) tai tehdä pohjan 1 ½ kertaisena. Käytin tähän Pandan minttutäytesuklaata sekä minttumurusuklaata. Tähän kakkuun onkin hyvä käyttää vaikkapa joululta jääneet minttusuklaat. Herkullisen minttusuklainen naked cake sopii erinomaisesti nyt vaikkapa uuden vuoden juhlintaan.

Suklaakakkupohja

(20-22 cm vuokaan)

125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 ½ dl ranskankermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Kostutukseen

maitoa
kaakaojauhetta

Minttusuklaatäyte

3 liivatetta
2½ dl flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 130 g minttusuklaata
hieman vihreää elintarvikeväriä
3 rkl vettä

Suklaaganache 

(ohje täältä)

130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita

Kuorrutus

erilaisia suklaakarkkeja


1. Valmista ensin suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa varovasti sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
2. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuu kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista suklaakakkupohjaa uunin keskitasolla 170 asteessa n. 55 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys tikulla. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä.
3. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokerit sekä halutessasi hieman elintarvikeväriä. Kiehauta vesitilkka kattilassa ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja lisää se sitten ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen sekaan. Rouhi suklaa ja sekoita se joukkoon. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
4. Tee maidosta ja kaakaojauheesta kaakao. Leikkaa kakkupohja osiin.
5. Aloita kakun kokoaminen. Kostuta kakkupohja kaakaojuomalla ja laita puolet täytteestä pohjan päälle. Tee samoin toiselle kerrokselle.
6. Valmista suklaaganache. Pilko suklaa ja laita esim. metalliseen leivonta kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma ja glukoosisiirappi. Kaada kuuma kermaseos suklaapalojen päälle, mutta älä vielä sekoita. Anna seisahtua hetken aikaa, ja vasta sitten sekoita seos tasaiseksi. Lisää nokare voita. Anna valmiin suklaaganachen jäähtyä hetki.
7. Kaada suklaaganache kakun päälle ja anna siitä osan valua hieman reunoille. Koristele kakku suklaakarkeilla. Anna kakun maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.



Onnea uudelle vuodelle 2016!


2 kommenttia :