maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kinder-kakku


Tätä Kinder-kakkua (ohje täältä) minun on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka kauan, mutta nyt vasta äskettäin sain siihen tilaisuuden. Tein tämän nimittäin vanhimman pojan nimipäiväkahvitteluun. Kinder-kakku on kyllä tosi herkkua, meillä tämä maistui ihan kaikenikäisille. Tuhtia ja makeaahan tämä on, mutta sellaisiakin välillä tarvitaan. Kannattaa kokeilla naistenpäivän kunniaksi tai sitten vaikka pääsiäisen herkutteluun.

Pohja

200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte

3 liivatelehteä
145 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl flora vispiä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Maitosuklaatäyte

4 liivatetta
2 ½ dl flora vispiä
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Suklaaganache

150 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
1rkl voita

Koristeluun

Kinder-patukoita
Kinder-munia
suklaakarkkeja
keksejä


1. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti ja ripottele reinoille tomusokeria. Murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaikki kakkuun tuleva flora vispi vaahdoksi (yht. 5 dl). Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri sulaneeseen valkosuklaaseen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana sähkövatkaimella hyvin sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet flora vispistä kevyesti nostellen. Kaada valkosuklaatäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunnin ajaksi.
3. Valmista maitosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata maito- ja tummasuklaa. Sekoita tuorejuuston sekaan ja lisää sokerit. Sulata liivatelehdet tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen. Kääntele lopuksi loput flora vispivaahdosta sekaan. Kaada maitosuklaatäyte valkosuklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Valmista suklaaganche. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle kulhoon. Odota hetki ja sekoita kunnes suklaa sulaa kerman sekaan. Lisää nokare voita ja sekoita.
5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Kaada suklaaganache kakun päälle. Koristele kakku Kinder-patukoilla, munilla, erilaisilla suklaakarkeilla sekä kekseillä.



2 kommenttia :

  1. Voi mikä suklaa-fanin kakku ;) Tätä täytyy testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... jokaisen suklaa-fanin unelma! ;) Kannattaa kokeilla, on kyllä todella herkullinen kakku.. :)

      Poista