perjantai 1. elokuuta 2014

Marianne-kääretorttu



Olin äskettäin ihastuttavissa häissä ja siellä hääkakkuna tarjoiltiin kaunista ja hyvänmakuista Marianne-kakkua. Ajattelinkin tehdä kotona kääretorttuversiona samoja makuja ja löysin tällaisen ohjeen. Kääretortusta tulikin oikein hyvänmakuinen. Itse korvasin tuon mansikkakerman Flora vispillä  ja sekin sopii tuohon kääretorttuun oikein hyvin. Kääretortut ovat nopeita tehdä, ja sopivatkin hyvin leivottaviksi vaikkapa yllätysvieraille tai viikonloppuna kahvitteluun.

Pohja

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte

2 ½ dl mansikkakermaa tai flora vispiä
250 g maitorahkaa
3-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl Marianne crush –rouhetta

1.       Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2.       Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3.       Siivilöi kuivat aineet varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista pohjaa uuni keskiosassa 7-8 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
4.       Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, sokerit ja Marianne-rouhe. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Kääri rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.



2 kommenttia :

  1. Oi, meilläki oli marianne kakku häissä. Oli kyl hyvä. Oon kans tehny marianne käääristä joskus. Toi rahka on kyl kiva lisä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne-täyte on kyllä hyvää! Jostain syystä olen sitä aikaisemmin vierastanut, mutta aivan turhaan! :) Kääretortut on mukavan nopeita tehdä..

      Poista