tiistai 16. joulukuuta 2014

Kylmäsavulohi-juustokakku



Tämä kylmäsavulohi-juustokakku on herkullinen suolainen tarjottava erilaisiin juhliin. Kylmäsavulohi-juustokakku sopii niin kesäisiin juhliin kuin joulun aikaankin tarjottavaksi. Joulun kalapöytään tämä kylmäsavulohi-juustokakku sopiikin erinomaisesti. Ohje on napattu täältä. Tämä on myös siitä kätevä, että tämän voi tehdä jo ajoissa ennen juhlia pakkaseen odottamaan ja ottaa juhlia edeltävänä päivänä sulamaan jääkaappiin. Näin voi siis helpottaa hieman joulukiireitään. 

Pohja

150 g hapankorppuja
75 g margariinia
¾ dl vetttä
½ dl ruohosipulia

Lohi-juustotäyte

4 kpl liivatelehtiä
350 g kylmäsavustettua kirjolohta
1 punasipuli
50 g tuoretta tilliä
2 ½ dl flora vispiä
400 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl sitruunamehua
½ tl mustapippuria/sitruunapippuria

Koristeluun

kylmäsavustettua kirjolohta
tilliä, ruohosipulia
sitruunaviipaleita
punasipulia



1.       Jauha hapankorput hienoksi esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu.
2.       Vuoraa irtopohjavuoka  (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3.       Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Leikkaa lohi ja punasipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
4.       Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli. Lisää mausteet.
5.       Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos täytteen joukkoon ja sekoita samalla se hyvin joukkoon.
6.       Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna lohi-juustokakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7.       Irrota hyytynyt lohi-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
8.       Pilko ja viipaloi ruohosipuli, sitruuna ja punasipuli. Koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti