Tässä ihanan luumukakun ohje. Tämä sopii erityisesti joulun aikaan nautittavaksi, pikkujouluihin tarjoiltavaksi tai joulun jälkiruokapöytään. Ohje on mukailtu Valion Luumu-kanelikakun ohjeesta. Ihanan pehmeä ja luumuinen kakku.
Pohja
150 g piparkakkuja
100 g voita
1 tl kanelia
Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
1 prk luumu-kanelirahkaa (valio)
200 g maustamatonta maitorahkaa
(1 rkl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
n. ½ prk luumumarmeladia
3-4 rkl sitruunamehua
Koristelu
kermavaahtoa
suklaakoristeita
1.
Kiehauta kattilassa voi ja kaneli.
2.
Murskaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa
kaulimen avulla. Lisää voisula sekaan.
3.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk 22–24
cm) pohjalle. Taputtele piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja hieman
reunoille. Paista murupohjaa uunissa 175 asteessa 7-8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
5.
Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita rahkat,
halutessasi sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja luumumarmeladi keskenään. Tarkista maku.
6.
Kiehauta pari ruokalusikallista vettä
kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne
vesitilkkaan. Anna liivataseoksen hieman jäähtyä.
7.
Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen
joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovati sekoittaen. Kaada täyte murupohjan
päälle. Jätä pinta hieman aaltoilevaksi. Peitä kakku kelmulla ja anna kakun
hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
8.
Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja siirrä
tarjoilualustalle. Pursota kermavaahdosta koristeet kakun pinnalle ja koristele
lopuksi suklaakoristeilla. Suklaakoristeita voit valmistaa sulatetusta
suklaasta pursottamalla kuvioita leivinpaperille ja laittamalla kuviot hetkeksi
jääkaappiin kovettumaan.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti