tiistai 9. joulukuuta 2014

Luumukakku


 Tässä ihanan luumukakun ohje. Tämä sopii erityisesti joulun aikaan nautittavaksi, pikkujouluihin tarjoiltavaksi tai joulun jälkiruokapöytään. Ohje on mukailtu Valion Luumu-kanelikakun ohjeesta.  Ihanan pehmeä ja luumuinen kakku.




Pohja

150 g piparkakkuja
100 g voita
1 tl kanelia

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl kermaa
1 prk luumu-kanelirahkaa (valio)
200 g maustamatonta maitorahkaa
(1 rkl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
n. ½ prk luumumarmeladia
3-4 rkl sitruunamehua

Koristelu

kermavaahtoa
suklaakoristeita

1.       Kiehauta kattilassa voi ja kaneli.
2.       Murskaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Lisää voisula sekaan.
3.       Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk 22–24 cm) pohjalle. Taputtele piparimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista murupohjaa uunissa 175 asteessa 7-8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4.       Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
5.       Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita rahkat, halutessasi sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja luumumarmeladi keskenään. Tarkista maku.
6.       Kiehauta pari ruokalusikallista vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne vesitilkkaan. Anna liivataseoksen hieman jäähtyä.
7.       Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovati sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle. Jätä pinta hieman aaltoilevaksi. Peitä kakku kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
8.       Irrota hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Pursota kermavaahdosta koristeet kakun pinnalle ja koristele lopuksi suklaakoristeilla. Suklaakoristeita voit valmistaa sulatetusta suklaasta pursottamalla kuvioita leivinpaperille ja laittamalla kuviot hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti