Joulu vilahti ohitse ja on aika toivottaa uusi vuosi
tervetulleeksi. Tässä ihanien
suklaatryffeleiden ohje. Lakritsin
ystävänä kuorrutin osan suklaatryffeleistä lakritsijauheella ja niistä tulikin
omia suosikkejani. Perinteisesti suklaatryffelit voi kierritellä kaakaojauhessa
tai strösseleissä.
Nämä suklaatryffelit
sopivat erinomaisesti uuden vuoden juhlintaan vaikkapa kuohuviinin kanssa
nautittaviksi. Jos teet näitä vain aikuisille, voit maustaa ne esimerkiksi pienellä lorauksella konjakkia tai kahvilikööriä. Näiden
valmistamisessa voi myös hyödyntää mikäli joululta jäi ylimääräistä
suklaata.
Rakettien ampumisen
ja katselemisen lomassa on mukava käydä napostelemassa kaikenlaista pientä ja
herkullista. Suolaisina naposteltavina
voisi nautiskella esimerkiksi itsetehtyä
perunasalaattia ja nakkeja, tonnikalarullia, täytettyjä juustosarvia,
tonnikalapiirakkaa tai herkullista feta-tomaattipiirakkaa. Suklaatryffeleiden lisäksi makeana
tarjottavana voisi tarjota vaikkapa ihastuttavia pieniä juustokakkusia tai
juhlavaa, raikkaan hedelmäistä Pavlovaa. Kattausvinkkejä uuden vuoden juhlintaan voi käydä katsomassa vaikkapa täältä Juhlakattaukset by Rva Näpsä -blogista.
Suklaatryffelit
n. 20 kpl
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
20 g voita
tummaa kaakaojauhetta, lakritsijauhetta tai mustia
strösseleitä
1.
Rouhi tumma suklaa rouheeksi.
2.
Kiehauta kuohukerma ja hunaja kattilassa. Lisää
suklaarouhe sekaan ja ota kattila pois liedeltä. Anna kattilan olla parisen
minuuttia ja vasta sitten sekoita seosta niin että suklaa sulaa kerman joukkoon.
3.
Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja sekoita se
tryffeliseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, kiiltaväksi seokseksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä
jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi.
4.
Ota jäähtynyt tryffeliseos jääkaapista ja
pyörittele siitä hieman lihapullia pienempiä palloja. Kierittele
suklaatryffelipallot esimerkiksi lakritsi- tai kaakaojauheessa. Säilytä
suklaatryffelit peitettyinä jääkaapissa.
Vinkki! Jos pidät
oikein suklaisesta ja täyteläisestä mausta,
käytä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 70 %.
Suklaatryffeleiden muotoilua helpottaa, jos pidät
pikkulusikoita ensin kuumassa vedessä ja sitten otat niillä suklaatryffelimassasta
palloja.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti