lauantai 20. joulukuuta 2014

Lumiukko cake popsit / Snowman cake popsTälläiset lumiukko cake popsit tein tässä joulun alla. Tein näitä 20 kpl, mutta puolittamalla ohjeen saa jo kivasti cake popseja. Koristelussahan vain mielikuvitus on rajana ja muotoilussakin voi keksiä mitä vaan. Täällä aikaisemmin tekemiäni cake popseja.  Kovasti lapset ja myös aikuiset näillä tykkäävät herkutella, ja näitä voikin vaikka tehdä jouluksi kahvipöytään. Nämä ovat myös mukava joululahja sellofaaniin käärittynä.


Cake popsit

n. 20 kpl

2 pötköä domino keksejä
n. ½ prk appelsiini tuorejuustoa

200 g valkoisia candy melts nappeja
 valkoista sokerimassaa
punaista ja keltaista pastaväriä
mustaa koristegeeliä/mustaa pikeeriä
tikkaritikkuja
lahjanauhaa kaulaliinoiksi


1. Lumiukkojen porkkananenät kannattaa valmistaa jo paria päivää aikaisemmin, jos mahdollista. Värjää valkoista sokerimassaa punaisella ja keltaisella pastavärillä, jotta saat oranssin värin. Muotoile sokerimassasta pieniä porkkanoita, ja jätä ne kuivumaan huoneenlämpöön.
2. Murskaa dominokeksit murusiksi. Lisää tuorejuustoa sen verran että saat muotoiltavan massan.
3. Pyörittele massasta noin lihapullan kokoisia palloja. 
4. Sulata muutama candy melts. Kasta tikkaritikun päätä hieman candy meltsissä ja työnnä tikku pallon sisään. Laita cake popsit tämän vaiheen jälkeen hetkeksi jääkaappiin.
5. Sulata lisää candy meltsejä ja kasta cake popsit siinä. Lisää sokerimassa porkkananenät. Pursota mustalla koristelugeelillä lumiukolle silmät ja suut. Anna kuivua. Kun lumiukko cake popsit ovat jähmettyneet, kääräise niihin lahjanauhasta kaulaliinat.


Vinkkejä! Säilytä cake popsit jääkaapissa, mutta älä peitä niitä millään, sillä silloin sokerimassa kostuu ja porkkananenät saattavat pudota. Jos candy meltsit ehtivät jähmettyä uudelleen lautaselle, niin niitä voi hyvin sulattaa vielä uudestaan varovasti mikrossa.Mukavaa joulun odotusta!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti