torstai 10. lokakuuta 2013

Suklaatoffee-popcornit


Suklaatoffee-popcornit ovat makeita herkkuja vaikkapa viikonlopuksi tai lastenjuhliin. Nämä on tehty Kinuskikissan ohjeella. Aluksi suklaatoffee-popcornit ovat hieman sitkeitä, mutta kun säilytät niitä rasiassa jääkaapissa, niistä tulee oikein hyviä. Eli kannattaa tehdä nämä vaikkapa pari päivää ennen juhlia odottamaan jääkaappiin. Halutessa voi näiden päälle ripotella hieman sormisuolaa taittamaan makeutta.

1 dl maissinjyviä
öljyä
1 ps (220 g) Omar-karkkeja
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
50 g voita
(sormisuolaa)

1. Kaada ison kattilan pohjalle öljyä. Nosta kattila liedelle lämpenemään, kunnes öljy on kuumaa. 
2. Lisää maissinjyvät ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet. Kaada popcornit kulhoon odottamaan.
3. Mittaa kattilaan Omar-karkit ja kerma. Kuumenna liedellä ja sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Lisää paloiteltu maitosuklaa ja voi. Siirrä takaisin liedelle miedolle lämmölle, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Ota liedeltä ja jatka sekoittelua, kunnes sula rasva on sekoittunut muihin aineksiin.
4. Ota popcorneista pois maissinjyvät, jotka eivät ole poksahtaneet. Kaada suklaa-toffeeseos popcornien joukkoon. Sekoittele.
5. Annostele suklaapopcorneja kahden lusikan avulla pieniin muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa.








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti