Näiden täytettyjen juustosarvien ohjeen olen napannut
huhtikuun Pirkan K-ruokaliitteestä. Nämä ovat mukavia tarjottavia vaikkapa
erilaisiin juhliin tai välipalaksi. Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.
Ohjeesta tulee n. 30 juustosarvea.
Taikina
5 dl vettä
n. 30 g hiivaa/ 1 pss (11g) kuivahiivaa
n. 13-14 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl öljyä
Täyte
150 g kinkkua tai meetvurstia tai fetajuustoa
1 punainen paprika
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl basilikaa
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita
1.
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi (Tai 42
asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita tällöin kuivahiiva pieneen määrään
jauhoja ja sekoita se veteen.) Lisää hiiva veteen, niin että se liukenee
kokonaan. Lisää suola ja vähitellen jauhoja. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa
taikina tasaiseksi.
2.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla
lämpimässä paikassa.
3.
Kuutio kinkku, meetvursti tai fetajuusto sekä
paprika. Sekoita kinkku, paprikakuutiot, juustoraaste ja basilika keskenään.
4.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli
taikinapalat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi (halkaisija n.30cm). Jaa
taikinapyörällä kymmeneen osaan.
5.
Annostele täytettä vajaa ruokalusikallinen
jokaiselle kolmiolle ja kääri sarven muotoon. Kohota sarvia pellillä liinalla peitettyinä.
Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele päällle unikonsiemeniä tai
kaurahiutaleita.
6.
Paista sarvia uunin keskiosassa 225 asteessa n.
12 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti