Päätin leipoa syksyn ensimmäisen sadepäivän kunniaksi. Nämä
pikkuleivät ovat yksi lemppareistani. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pieni pala kakkua -ja paljon muuta. Nämä ovat helppo valmistaa ja vielä
helpompi syödä ;) Ohje muistuttaa Wilheemina-keksejä, mutta näiden pikkuleipien
juju on inkivääri.
n. 25 kpl
100g voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Sekoita vehnäjauho, sooda, vaniljasokeri ja
inkivääri keskenään.
3.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi
vaaleaksi vaahdoksi.
4.
Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita
taikinaksi.
5.
Jaa taikina kahtia ja pyörittele palat
tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin
päälle ja painele niita hieman käsillä litteämmiksi. Paina vielä
tankoihin haarukalla vinottain haarukan jäljet.
6.
Kypsennä tangot kullankeltaisiksi uunin keskiosassa
n. 12-15 min. Älä paista pikkuleipiä liikaa etteivät ne kuivu. Pikkuleivät
kovettuvat jäähtyessään. Pikkuleipien tulee sisältä hieman sitkeitä.
7.
Jäähdytä tangoja hieman ja leikkaa ne sitten
vinoneliöiksi. Jäähdytä pikkuleivät pellillä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti