Olimme menossa isoäitini luokse ja pohdiskelin mikä olisi
sellainen leivonnainen mitä voisimme tuliaisena viedä. Leivonnaisen täytyisi myös kestää muutaman
tunnin ajomatka. Ajattelin, että tekisin jotain perinteistä, ja päädyinkin
tekemään Tiikerikakkua. Perinteisestä ohjeesta tämä eroaa siinä, että tummaan
raitaan lisään kaakaojauheen lisäksi suklaarouhetta.
Tiikerikakku
200g voita
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
Raitaseos
1/3 taikinaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kermaa tai maitoa
50 g suklaata
1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Voitele ja laita korppujauhoja vuokaan.
3.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja
vaniljasokeri keskenään.
4.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään
vaaleaksi vaahdoksi.
5.
Lisää munat vatkaten yksitellen vaahtoon. Vatkaa
hyvin sekaisin.
6.
Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon.
7.
Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja lisää siihen
kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.
8.
Laita taikinoita vuorotellen vuokaan, aloittaen
ja lopettaen vaalealla taikinalla.
9.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
Tarkista kypsyys tikulla.
Nauti kahvikupillisen tai kylmän maidon
kanssa!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti