tiistai 20. elokuuta 2013

Tiikerikakku




Olimme menossa isoäitini luokse ja pohdiskelin mikä olisi sellainen leivonnainen mitä voisimme tuliaisena viedä.  Leivonnaisen täytyisi myös kestää muutaman tunnin ajomatka. Ajattelin, että tekisin jotain perinteistä, ja päädyinkin tekemään Tiikerikakkua. Perinteisestä ohjeesta tämä eroaa siinä, että tummaan raitaan lisään kaakaojauheen lisäksi suklaarouhetta. 

Tiikerikakku


200g voita
1 ½ dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeri
2 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja

Raitaseos


1/3 taikinaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kermaa tai maitoa
50 g suklaata




1.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.       Voitele ja laita korppujauhoja vuokaan.
3.       Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4.       Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi.
5.       Lisää munat vatkaten yksitellen vaahtoon. Vatkaa hyvin sekaisin.
6.       Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon.
7.       Ota taikinasta 1/3 eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja rouhittu suklaa.
8.       Laita taikinoita vuorotellen vuokaan, aloittaen ja lopettaen vaalealla taikinalla.
9.       Paista uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Tarkista kypsyys tikulla.

Nauti kahvikupillisen tai kylmän maidon kanssa!










Ei kommentteja :

Lähetä kommentti