Vielä kun näitä ihania aurinkoisia päiviä on jäljellä, ehtii
hyvin napata vohveliraudan parvekkeelle tai terassille ja pitää vohvelikestit! Mikäs sen parempaa kuin vastapaistetut vohvelit kermavaahdolla ja hillolla?
Vohvelit
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
75 g voita
4 munaa
voita paistamiseen
Päälle
kermavaahtoa
hilloa
1.
Vatkaa vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja puolet
maidosta niin, että siitä tulee sileä taikina.
2.
Sulata voi ja kaada siihen loput maidosta. Lisää
voi-maitoseos taikinaan. Lisää munat vatkaten.
3.
Anna taikinan turvota n. 30 minuuuttia.
4.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele se voilla ja
paista vohvelit kullankeltaisiksi.
5.
Nauti kermavaahdon ja hillon kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti