keskiviikko 28. elokuuta 2013

Vohvelit / Waffles




Vielä kun näitä ihania aurinkoisia päiviä on jäljellä, ehtii hyvin napata vohveliraudan parvekkeelle tai terassille ja pitää vohvelikestit! Mikäs sen parempaa kuin vastapaistetut vohvelit kermavaahdolla ja hillolla?

Vohvelit


5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
75 g voita
4 munaa

voita paistamiseen

Päälle

kermavaahtoa
hilloa

1.       Vatkaa vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja puolet maidosta niin, että siitä tulee sileä taikina.
2.       Sulata voi ja kaada siihen loput maidosta. Lisää voi-maitoseos taikinaan. Lisää munat vatkaten.
3.       Anna taikinan turvota n. 30 minuuuttia.
4.       Kuumenna vohvelirauta ja voitele se voilla ja paista vohvelit kullankeltaisiksi.
5.       Nauti kermavaahdon ja hillon kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti