Tässä sitruunakakussa ihastuttaa sitruunasiirappi, joka
valellaan kypsän kakun päälle heti uunista otettaessa. Kakku on todella mehevä ja sitruunanystävien
herkku! Tarjoile sitruunakakku vaikkapa iltapäiväteellä.
Sitruunakakku
175 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
175 g voita
2 kananmunaa
175 g ruokokidesokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
Sitruunasiirappi
1 sitruunan mehu
1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.
Voitele 18-22 cm vuoka tai irtopohjavuoka ja
vuoraa leivinpaperilla.
3.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri
ja suola keskenään. Sulata voi ja laita jäähtymään.
4.
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta toisen
sitruunan kuori ja purista mehu.
5.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Kääntele sekaan varovasti
jauhoseos sekä sitruunan kuori. Kaada lopuksi sitruunan mehu hiljalleen
joukkoon.
6.
Kaada taikina vuokaan ja paista 25-35 minuuttia
uunin keskitasolla, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
7.
Purista sitruunan mehu. Mittaa sokeri ja sitruunamehu pieneen kattilaan ja kiehauta
seos niin, että sokeri liukenee sitruunamehuun.
8.
Pistele kypsän kakun pintaan coctailtikulla
reikiä ja kaada sitruunasiirappi tasaisesti kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
9. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoile sen kanssa kermavaahtoa.
9. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoile sen kanssa kermavaahtoa.
oii, tästä tykkäisin! Sitruunaiset jutut maistuvat mulle. Eli " to do-listalle" menee tämäkin :) Linkitän sut blogiini jos vaan passaa - helpompi löytää tänne takaksin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! :) Ja passaa oikein hyvin! Kävin myös ihastelemassa sinun blogisi herkkuja ja linkitän sen myös tänne.
VastaaPoistaKiitos! Olipa nautittavaa vaniljajäätelön kanssa! Pääsiäisherkkua! :)
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla! Oikein maukasta Pääsiäisen jatkoa! :)
VastaaPoista