keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sitruunakakku




Tässä sitruunakakussa ihastuttaa sitruunasiirappi, joka valellaan kypsän kakun päälle heti uunista otettaessa.  Kakku on todella mehevä ja sitruunanystävien herkku! Tarjoile sitruunakakku vaikkapa iltapäiväteellä.

Sitruunakakku


175 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
175 g voita
2 kananmunaa
175 g ruokokidesokeria
1 sitruunan kuori ja mehu


Sitruunasiirappi

1 sitruunan mehu
100 g sokeria



1.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.       Voitele 18-22 cm vuoka tai irtopohjavuoka ja vuoraa leivinpaperilla.
3.       Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Sulata voi ja laita jäähtymään.
4.       Pese sitruunat huolellisesti ja raasta toisen sitruunan kuori ja purista mehu.
5.       Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula. Kääntele sekaan varovasti jauhoseos sekä sitruunan kuori. Kaada lopuksi sitruunan mehu hiljalleen joukkoon.
6.       Kaada taikina vuokaan ja paista 25-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
7.       Purista sitruunan mehu. Mittaa sokeri  ja sitruunamehu pieneen kattilaan ja kiehauta seos niin, että sokeri liukenee sitruunamehuun.
8.       Pistele kypsän kakun pintaan coctailtikulla reikiä ja kaada sitruunasiirappi tasaisesti kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
9. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoile sen kanssa kermavaahtoa.







4 kommenttia :

  1. oii, tästä tykkäisin! Sitruunaiset jutut maistuvat mulle. Eli " to do-listalle" menee tämäkin :) Linkitän sut blogiini jos vaan passaa - helpompi löytää tänne takaksin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! :) Ja passaa oikein hyvin! Kävin myös ihastelemassa sinun blogisi herkkuja ja linkitän sen myös tänne.

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Olipa nautittavaa vaniljajäätelön kanssa! Pääsiäisherkkua! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kiva kuulla! Oikein maukasta Pääsiäisen jatkoa! :)

    VastaaPoista