Tämä on ihastuttava ja hyvänmakuinen kakku, johon tuoreet
marjat tuovat raikasta makua! Tämän valmistamiseen et tarvitse uunia, annat
vain hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Jos haluat korkeamman
kakun –tuplaa täytteen ainekset. Tähän kakkuun olen tuoreiden marjojen lisäksi tehnyt suklaasta perhoskoristeita.
Marjainen hyydykekakku
Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g margariinia
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 – 1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Päälle
tuoreita marjoja
1.
Murenna keksit muruiksi esim. muovipussissa
kaulimen avulla. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Laita leivinpaperi
irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle. Laita
jääkaappiin odottamaan.
2.
Laita liivatelehdet reiluun, kylmään veteen likoamaan
(n. 5 min). Sekoita sillä aikaa tuorejuuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja
sitruunamehu.
3.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi.
4.
Ota
liivatelehdet likoamasta ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate
ohuena nauhana tuorejuuston sekaan, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto
mukaan varovasti ja sekoita tasaiseksi.
5.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Suojaa vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
tai yön yli.
6.
Kun kakku on hyytynyt, pyöräytä varovasti
veitsellä kakun ympäri niin, että reuna irtoaa. Irrota vuoka. Koristele
haluamillasi tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti