Tämä on ihastuttavan samettista jäätelökakkua! Ohje on Leila Lindholmin kirjasta "Vielä yksi pala!" Jos teet sen
päiviä ennen kuin aiot sen tarjoilla, ota se huoneenlämpöön pehmenemään n.
35-45 min etukäteen. Tällöin maut tulevat paremmin esille ja kakku on ihanan
pehmeää ja samettista. Voit tehdä tämän
jäätelökakun rasiaan tai sitten esimerkiksi kuivakakkuvuokaan, tällöin saat
näyttävämmän kakun.
Jäätelökakku
200g digestivekeksejä
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeri
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
Päälle
viinimarjoja, vadelmia, mansikoita… (pakastetutkin käyvät)
1.
Murskaa keksit hienoksi esim. muovipussissa
kaulimen avulla.
2.
Erottele valkuaiset keltuaisista, ja varo ettei
valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista.
3.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, puhtaassa
ja kuivassa lasi tai teräskulhossa.
4.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
5.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja
sitruunankuoriraaste kuohkeaksi. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
6.
Lisää keltuais-tuorejuustomassaan kermavaahto
varovasti. Lisää lopuksi varoen valkuaisvaahto seokseen.
7.
Laita vuokaan kerroksittain jäätelömassaa ja
keksimuruja, aloittaen ja lopettaen keksimuruilla.
8.
Napauta vuokaa pöytää vasten, jotta mahdolliset
ilmakuplat katovat. Pakasta jäätelökakkua 3-4 tuntia, niin että se on kevyesti
pakastunutta. Jos annat jäätelökakun olla kauemmin pakkasessa, ota se
huoneenlämpöön sulamaan n. 35 minuuuttia ennen tarjoilua.
9.
Huuhdo kulhon ulkopinta lämpimällä vedellä ja
käännä kakku tarjoilualustalle. Koristele erilaisilla marjoilla, tuoreilla tai
pakastetuilla.
Tosi suloinen kakku. Ihan kuin hiekkakakku =D Kiva kun vierailit blogissani. Toki minut saa linkittää =) Sinulla on ihanan herkullisia reseptejä täällä! Noita pusuja pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa ;) Linkitän myös sinut! =)
VastaaPoistaVoi kiitos paljon! :) Niinpäs onkin, kesäinen hiekkakakku! :D Ja pusut on kyllä aina hyviä herkkuja, vaikka viikonlopuksi :)
VastaaPoista