Lemon curd eli sitruunatahna on monikäyttöistä. Sitä voi laittaa täytekakkujen täytteeksi, pikkuleipiin tai vaikkapa ihan paahtoleivän päälle.
2 munaa
2 dl sokeria
2 sitruunaa
75 g voita
2 dl sokeria
2 sitruunaa
75 g voita
1. Pese sitruunat hyvin ja raasta kuoret ja purista mehu.
2. Vatkaa munat ja sokeri vispilällä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu.
3. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Kun sitruunatahnan koostumus muuttuu, lisää joukkoon paloiteltu voi. Hämmennä seosta kunnes se on sakeaa ja pehmeää.
4. Laita tahna hyvin pestyyn lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Lemon curd säilyy jääkaapissa hyvin muutaman viikonkin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti