Nämä skonssit tuovat viikonlopun aamiaiselle pientä luksusta! Sopivat myös iltapäiväteen seuraksi. Parhaimmillaan ne ovat uunituoreina. Nauti nämä skonssit kahvin tai teen
kanssa, ja sipaise väliin
mansikka-, vadelma- tai omenahilloa.
Skonssit
7 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ ruokosokeria
125 g voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl maitoa
voiteluun 1 kananmuna
mantelilastuja ja ruokosokeria
1.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2.
Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja
sokeri kulhossa. Lisää joukkoon paloiteltu kylmä voi tai margariini ja nypi
seos murumaiseksi.
3.
Vatkaa keskenään maito ja muna. Sekoita neste ja
kuiva-aineseos taikinaksi.
4.
Taputtele taikina n. 3 cm paksuksi, pitkäksi
levyksi. Leikkaa levystä kolmiomaisia paloja tai ota siitä muotilla ympyrän
muotoisia paloja.
5.
Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle
pellille, voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja ruokosokeria.
6.
Paista skonsseja uunin keskiosassa n. 10 min tai
kunnes ne ovat kullanruskeita.
7. Tarjoile tuoreina hillon kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti