sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mansikkapusut



Mansikkapusut ovat aivan ihania! Tällä ohjeella tulee 16 kpl, ja nämä maistuvat yhtä hyviltä kuin kaupankin –ehkä vähän vielä paremmiltakin! Mansikkatomusokerin voit korvata aivan hyvin myös kaakaotomusokerilla tai käyttää jotakin mieluista aromia tuomaan pusuihin makua.


1 dl mansikkatomusokeria
1 dl Siro erikoshieno sokeria (tavallinenkin hienosokeri käy)
3 kananmunan valkuaista
Marie-keksejä (tai muita ohuita)
250-300g tummaa suklaata
2 tl öljyä
nonparelleja


1.       Sekoita sokerit keskenään.
2.       Erottele keltuaiset ja valkuaiset.  Varo ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lasi –tai teräskulhossa.  Lisää keskenään sekoitetut sokerit vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon, kunnes vaahdosta tulee kovaa ja kiiltävää.
3.       Laita valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota se leivinpaperin päällä oleville kekseille. Paista uunin alimmalla tasolla n. 6-8 min.



4.       Pilko suklaa ja sulata se kattilassa miedolla lämmöllä yhdessä öljyn kanssa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja kuorruta sitten sillä pusut. Ripottele vielä päälle hieman nonparelleja. Laita pusut jääkaappiin kovettumaan. Säilytä pusuja jääkaapissa rasiassa tai kelmun alla.










2 kommenttia :

  1. OI PAKKO KOKKEILLA NÄITÄ, KIITOS KUN JAOIT OHJEEN

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat kyllä herkullisia ja yksi satsi häviää kuin itsestään! :D

    VastaaPoista