Mansikkapusut ovat aivan ihania! Tällä ohjeella tulee 16
kpl, ja nämä maistuvat yhtä hyviltä kuin kaupankin –ehkä vähän vielä
paremmiltakin! Mansikkatomusokerin voit korvata aivan hyvin myös
kaakaotomusokerilla tai käyttää jotakin mieluista aromia tuomaan pusuihin
makua.
1 dl mansikkatomusokeria
1 dl Siro erikoshieno sokeria (tavallinenkin hienosokeri
käy)
3 kananmunan valkuaista
Marie-keksejä (tai muita ohuita)
250-300g tummaa suklaata
2 tl öljyä
nonparelleja
1.
Sekoita sokerit keskenään.
2.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Varo ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten
joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lasi –tai teräskulhossa. Lisää keskenään sekoitetut sokerit vähän
kerrallaan valkuaisvaahtoon, kunnes vaahdosta tulee kovaa ja kiiltävää.
3.
Laita valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota
se leivinpaperin päällä oleville kekseille. Paista uunin alimmalla tasolla n.
6-8 min.
4.
Pilko suklaa ja sulata se kattilassa miedolla
lämmöllä yhdessä öljyn kanssa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja kuorruta sitten
sillä pusut. Ripottele vielä päälle hieman nonparelleja. Laita pusut jääkaappiin
kovettumaan. Säilytä pusuja jääkaapissa rasiassa tai kelmun alla.
OI PAKKO KOKKEILLA NÄITÄ, KIITOS KUN JAOIT OHJEEN
VastaaPoistaNämä ovat kyllä herkullisia ja yksi satsi häviää kuin itsestään! :D
VastaaPoista