Nyt ovat omenat parhaimmillaan. Tätä omenapiirasta leipoessa kotiin
leijailee ihana omenan ja kanelin tuoksu! Piiras on päältä rapea ja sisältä
mehevä. Tämä omenapiiras on juuri sellainen, mikä sarjakuvissa on
ikkunalaudalla jäähtymässä ja sitten joku sen siitä nappaa.. Älä siis jätä tätä
herkkua vartioimatta! :)
Pohja ja päällinen
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl tomusokeria
1 kananmuna
½ rkl kylmää vettä
Täyte
10-12 omenaa (happamat sopivat parhaiten, esim. Granny
Smith)
1 sitruunan mehu
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
voiteluun kananmunaa ja tilkka maitoa
ruokokidesokeri
1.
Nypi kylmä voi, vehnäjauhot ja tomusokeri
murumaiseksi. Lisää muna ja kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Kiedo taikina
tuorekelmuun ja laita odottamaan jääkaappiin.
2.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
3.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita
omenalohkot kulhoon ja päälle sitruunamehu. Sekoita.
4.
Paista omenalohkoja hieman pehmeämmiksi pannulla
sokerilla, kanelilla ja inkiväärillä maustetussa voissa, kahdessa erässä. Kaada
omenalohkot takaisin kulhoon ja anna jäähtyä.
6.
Kaulitse suurempi taikinapala siten, että voit
peittää sillä piirakkavuoan ja sen reunat. Käytä kaulinta apuna, kun nostat pohjan vuokaan. Kaada pohjan päälle omenalohkot.
7.
Kauli toinenkin taikinapala ja peitä sillä
omenalohkot. Leikkaa reunan yli jäävä taikina osa pois. Voit halutessasi tehdä
siitä koristeita piirakan päälle.
8.
Vatkaa kananmunaa hieman ja lisää tilkka maitoa
sekaan. Voitele piirakka munamaidolla ja pistele siihen haarukalla reikiä.
Ripottele vielä päälle ruokokidesokeria.
Tosi nätti piirakka ja oli varmasti myös herkullisen makuinen!
VastaaPoistaKiva kuulla, kiitos kommentistasi! :)Tämä on kyllä yksi lemppareistani, varsinkin vaniljajäätelön kanssa..
VastaaPoista