Yrttigrissinit sopivat
naposteltaviksi esimerkiksi salaatin tai juustojen kanssa. Ne ovat
rapeita, aivan kuin pieniä patonkeja.
Yrttigrissinit
1,5 dl vettä
25 hiivaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl yrttimaustetta
2 rkl oliiviöljyä
Voiteluun
oliiviöljyä
merisuolaa tai sormisuolaa
1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää
sokeri, vehnäjauhot, yrttimauste sekä oliiviöljy. Alusta taikina tasaiseksi ja
laita lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan n. 45 minuutiksi.
2.
Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa ne osat
vielä kymmeneen osaan ja pyörittele niistä ohuita n. 20-25 cm pituisia
leipätikkuja. Anna leipätikkujen kohota liinan alla vielä n. 15 minuuttia.
Voitele kohonneet leipätikut oliiviöljyllä ja ripottele suolaa pinnalle. Paista
grissinejä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä grissinit
ritilällä. Älä säilytä niitä muovipussissa etteivät ne pehmene.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti