perjantai 20. syyskuuta 2013

Yrttigrissinit / Herb grissini



Yrttigrissinit sopivat  naposteltaviksi esimerkiksi salaatin tai juustojen kanssa. Ne ovat rapeita, aivan kuin pieniä patonkeja.


Yrttigrissinit


1,5 dl vettä
25 hiivaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl yrttimaustetta
2 rkl oliiviöljyä

Voiteluun


oliiviöljyä
merisuolaa tai sormisuolaa

1.       Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, vehnäjauhot, yrttimauste sekä oliiviöljy. Alusta taikina tasaiseksi ja laita lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan n. 45 minuutiksi.
2.       Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa ne osat vielä kymmeneen osaan ja pyörittele niistä ohuita n. 20-25 cm pituisia leipätikkuja. Anna leipätikkujen kohota liinan alla vielä n. 15 minuuttia. Voitele kohonneet leipätikut oliiviöljyllä ja ripottele suolaa pinnalle. Paista grissinejä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia. Jäähdytä grissinit ritilällä. Älä säilytä niitä muovipussissa etteivät ne pehmene.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti