Tämä on herkullinen kasvispiirakka, joka sopii hyvin
illanistujaisiin tai suolaiseksi tarjottavaksi juhliin. Tällä ohjeella saat
fetapiirakkaa pellillisen, mutta voit toki puolittaa ainekset ja tehdä piirakan
piirakkavuokaan.
Pohja
250 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
200 g kermaviiliä
Täyte
400 g fetajuustoa
2 pientä punaista paprikaa
1 sipuli
½ ruukkua tuoretta basilikaa
4 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
300 g juustoraastetta
paprikamaustetta
1.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2.
Nypi voi, suola, leivinjauhe, vehnäjauhot ja
kermaviili keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa uunipelti
leivinpaperilla ja kauli jauhotetulla kaulimella pohja uunipellille.
3.
Paloittele fetajuusto, paprika, sipuli ja
basilika. Ripottele täytteet pohjan päälle.
4.
Sekoita kananmunat ja ruokakerma hyvin
keskenään. Mausta paprikamausteella. Lisää juustoraaste sekaan. Kaada seos
täytteiden päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti