Limettipiiras on mukavan raikas piiras, jonka voi valmistaa pieniin annosvuokiin tai sitten yhteen isompaan piirasvuokaan. Tarjoile kermavaahdon kanssa!
Pohja
200 g digestivekeksejä
100 voita
Täyte
5 limettiä
1 tlk kondensoitua maitoa
4 keltuaista
Päälle
kermavaahtoa
1.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa tai
muovipussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu voi. Painele seos pienien
vuokien tai yhden ison (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Kypsennä pohjia keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
4.
Sekoita kondensoitu maito, keltuaiset, limetin kuoriraaste ja mehu keskenään. Jätä seos maustumaan n. 30-60 minuuutiksi.
Siivilöi tämän jälkeen seos tiiviin siivilän läpi ja heitä limetin kuoriraaste pois.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti