torstai 5. syyskuuta 2013

Limettipiiras / Key Lime pie



Limettipiiras on mukavan raikas piiras, jonka voi valmistaa pieniin annosvuokiin tai sitten yhteen isompaan piirasvuokaan. Tarjoile kermavaahdon kanssa!



Pohja

200 g digestivekeksejä
100 voita

Täyte

5 limettiä
1 tlk kondensoitua maitoa
4 keltuaista

Päälle

kermavaahtoa
ohuita limettiviipaleita


1.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.       Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu voi. Painele seos pienien vuokien tai yhden ison (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjia keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
3.       Pese limettihedelmät huolellisesti. Raasta niiden kuori ja purista mehu talteen.


4.       Sekoita kondensoitu maito, keltuaiset, limetin kuoriraaste ja mehu keskenään. Jätä seos maustumaan n. 30-60 minuuutiksi. Siivilöi tämän jälkeen seos tiiviin siivilän läpi ja heitä limetin kuoriraaste pois.
5.       Täytä piiras tai piiraat täytteellä ja kypsennä uunin keskitasolla n. 15 minuuttia (hieman pidempään, jos käytä isoa vuokaa). Tarjoile lisäksi kermavaahtoa ja ohuita limettiviipaleita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti