sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Myslipatukat / Muesli bar



Myslipatukoita on helppo valmistaa kotonakin. Makuja voi vaihdella mielensä mukaan ja lisätä joukkoon vaikkapa suklaarouhetta. Ota mukaan töihin välipalaksi tai pakkaa lapsille reppuun evääksi!

Myslipatukat


150 g margariinia
4 rkl sokeria
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl hunajaa
5 ½ dl kaurahiutaleita
3 dl täysjyvähiutaleita (tai esim. maissihiutalemuroja)
50 g cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä ja marjoja
2 dl rusinoita


1.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.       Sulata margariini, sokerit  ja hunaja kattilassa.
3.       Rouhi veitsellä pähkinöitä, hedelmiä, marjoja ja rusinoita hieman pienemmäksi.
4.       Sekoita kaurahiutaleet, täysjyvähiutaleet, kuivatut hedelmät ja marjat sekä rusinat kulhossa. Kaada niiden päälle lämmin margariini-sokeriseos. Sekoita.
5.       Levitä seos tasaiseksi 30x40 cm uunivuoanpohjalle leivinpaperin päälle. Paista uuni keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. 

Vinkki! Murustele luonnonjogurtin joukkoon, niin saat maistuvan aamupalan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti