Myslipatukoita on helppo valmistaa kotonakin. Makuja voi vaihdella mielensä mukaan ja lisätä joukkoon vaikkapa suklaarouhetta. Ota mukaan
töihin välipalaksi tai pakkaa lapsille reppuun evääksi!
Myslipatukat
150 g margariinia
4 rkl sokeria
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl hunajaa
5 ½ dl kaurahiutaleita
3 dl täysjyvähiutaleita (tai esim. maissihiutalemuroja)
50 g cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä ja marjoja
2 dl rusinoita
1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.
Sulata margariini, sokerit ja hunaja kattilassa.
3.
Rouhi veitsellä pähkinöitä, hedelmiä, marjoja ja
rusinoita hieman pienemmäksi.
4.
Sekoita kaurahiutaleet, täysjyvähiutaleet,
kuivatut hedelmät ja marjat sekä rusinat kulhossa. Kaada niiden päälle lämmin
margariini-sokeriseos. Sekoita.
5.
Levitä seos tasaiseksi 30x40 cm
uunivuoanpohjalle leivinpaperin päälle. Paista uuni keskitasolla n. 20
minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti