sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mustikkapiirakka / Blueberry pie



Tämä mustikkapiirakka on mehevä ja pohjaltaan rapea. Mustikkapiirakka maistuu kylmän maitolasillisen tai kahvin kanssa. Osan vehnäjauhoista voi aivan hyvin korvata speltti- tai grahamjauhoilla.

Mehevä mustikkapiirakka


Pohja

100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte

n. 3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
n. ½ dl sokeria 
1 muna

1.       Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.       Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin.
3.       Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4.       Lisää muna voi-sokerivaahtoon vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet sekaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
5.       Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin sokerit ja muna.
6.       Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle mustikat.
7.       Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti