Tämä
mustikkapiirakka on mehevä ja pohjaltaan rapea. Mustikkapiirakka maistuu kylmän maitolasillisen tai kahvin kanssa. Osan vehnäjauhoista voi aivan
hyvin korvata speltti- tai grahamjauhoilla.
Mehevä mustikkapiirakka
Pohja
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
n. 3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
n. ½ dl sokeria
1 muna
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään
sekaisin.
3.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4.
Lisää muna voi-sokerivaahtoon vatkaten. Lisää
lopuksi kuivat aineet sekaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
5.
Valmista täyte. Sekoita kermaviiliin sokerit ja
muna.
6.
Painele taikina jauhotetuin käsin
piirakkavuokaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle mustikat.
7.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti