Uunituoreet korvapuustit ovat aivan ihania. Lasillinen kylmää
maitoa tai kuppi kahvia täydentää herkkuhetken! Jos teet pullat pakkaseen,
kannattaa sokerointi tehdä vasta sulatuksen jälkeen.
Korvapuustit
5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita tai margariinia
Täyte
150 g voita tai margariinia
n. 1 rkl kanelia
1 dl fariini- tai tummaa sokeria
Voiteluun
1 muna
Pinnalle
siirappia
vettä
hienoa sokeria
1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva
maidon sekaan, niin että se liukenee kokonaan. Lisää muna, sokeri, kardemumma
ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää myös margariini taikinaan.
2. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja tasaiseksi. Laita taikina kohoamaan lämpimään
paikkaan liinalla peitettynä, n. 40 minuutiksi.
3.
Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan. Sekoita
täytteen ainekset sekaisin. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä
päälle puolet täytteestä.
4.
Kääri levy rullaksi ja leikkaa siitä vinottain
paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina palan
kapeampi puoli sormilla alas. Anna pullien kohota
leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
5.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista
uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
6.
Voitele valmiit, vielä kuumat pullat siirapilla, jonka olet
laimentanut vedellä. Ripottele pinnalle vielä hienoa sokeria.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti