Itsetehdyt yrttisuolakeksit ovat mukava lisä
juustotarjottimelle! Voit nauttia näitä
mureita suolakeksejä myös voin ja arkijuuston kanssa. Nopeita
ja helppoja valmistaa.
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttimaustetta
100 g voita
1 dl maitoa
sormisuolaa
1.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi
kattilassa ja lisää se maidon sekaan. Lisää voi-maito kuivien aineiden sekaan
ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä n. 15
minuuttia.
2.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3.
Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 0,5 cm
paksuiseksi levyksi. Ripottele päälle sormisuolaa ja kauli vielä varovasti
suola kiinni taikinaan. Painele levyyn vielä haarukalla reikiä. Jaa
taikinapyörän tms. avulla levy 4x5cm neliöiksi.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti