maanantai 16. syyskuuta 2013

Focaccia


Aivan ihania nämä focaccia-leivät. Yksinkertaisista aineksista valmistuu rapeat ja maistuvat italialaiset leivät. Päällisiä voi vaihdella makunsa mukaan, tai käyttää mitä nyt kotoa sattuu löytämään. Aivan loistavia esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa. Tai nauti vaikkapa viikonloppuna iltapalalla tuoretta focacciata lasillisen viiniä kanssa. Ohjeesta saat kaksi leipää.



Focaccia


3 dl vettä
25 g hiivaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sormisuolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
kirsikkatomaatteja, valkosipulia, basilikaa …

pellille oliiviöljyä ja sormisuolaa

1.       Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva niin, että se liettyy. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja ja suola.
2.       Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa viitisen minuuttia.
3.       Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, kunnes se on kaksinkertainen.
4.       Voitele leivinpaperilla vuorattu pelti oliiviöljyllä ja ripottele siihen sormisuolaa.
5.       Jaa taikina kahteen osaan ja painele se pellille n. 1 ½ cm paksuisiksi leiviksi. Peittele leivät leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
6.       Painele kohonneisiin leipiin sormella kuoppia ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele vielä päälle sormisuolaa ja painele pintaan esim. kirsikkatomaatteja ja ohuita valkosipuliviipaleita.



7.       Paista leipiä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 minuuttia.








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti